Ondersteun je immuunsysteem met vitamine C

Een goedwerkend immuunsysteem is erg belangrijk . Dit is jouw weerstand tegen invloeden van buitenaf. Om je immuunsysteem te onderhouden heeft je lichaam o.a. vitamines en mineralen nodig. Vitamine A, C en D en de mineralen magnesium, selenium en zink bijvoorbeeld. Wanneer je veelzijdig eet kom je al een heel eind maar aanvulling is toch vaak gewenst. De bekendste vitamine voor het immuunsysteem is natuurlijk vitamine C.

Waarom is vitamine C belangrijk voor je?

Vitamine C is de belangrijkste wateroplosbare antioxidant in ons lichaam. Dagelijks heb je de vitamine nodig om onder meer je weerstand op peil te houden, energie uit voeding vrij te maken en je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je lichaam kan deze vitamine niet zelf aanmaken. Soms lukt het even niet om voldoende groente en fruit te eten of is net een beetje extra een welkome aanvulling. Een supplement met vitamine C bijvoorbeeld. Vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam en zorgt mede voor een goede weerstand. Vitamine C.nl heeft verschillende vormen in het assortiment. Verkrijgbaar in tablet, capsule en poedervorm. 

Ben je verder benieuwd in welke voeding vitamine C te vinden is? Kijk dan op onze 'Waar zit vitamine C in' pagina.

Wat kun je nog meer doen?

Je weerstand helpen kun je op veel manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan andere supplementen die de weerstand ondersteunen. Naast vitamine C kan aanvulling met bijvoorbeeld een multivitamine, resveratrol of echinacea zinvol zijn.

 

Natuurlijke energie

Activeert je natuurlijke energie!

Ondersteun je weerstand

Ondersteun je natuurlijke weerstand juist wanneer je dat nodig hebt.

Gezonde cellen

Gezonde cellen en weefsels. 

Multivitamine

Voedingsstoffen die je weerstand ondersteunen zijn o.a. vitamine A, C, D, E, B6 en de mineralen ijzer, selenium en zink. Een multi met deze voedingstoffen is hierdoor erg geschikt als aanvulling op de voeding. Je krijgt op een eenvoudige manier een heel scala aan vitamines en mineralen binnen die jouw optimaal ondersteunen. Vitamine C.nl heeft een aantal multi's in het assortiment: 

Resveratrol

Resveratrol is een polyfenol. Polyfenolen zijn te vinden in allerlei groenten, fruit en kruiden. Er zijn verschillende soorten polyfenolen en resveratrol is een fytoalexine. Deze komt vooral voor in (rode) druiven. Daar dient hij voornamelijk als afweerstof om de plant te beschermen tegen bijvoorbeeld schimmels.

In dit supplement is de Resveratrol gecombineerd met vitamine C. Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en ondersteunt de weerstand.

Echinacea

Echinacea wordt al eeuwen ingezet als geneeskrachtig kruid. Het is één van de meest gebruikte plantaardige supplementen voor het immuunsysteem. Echinacea ondersteunt de afweer en is goed voor de weerstand. *

* claims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

 

Algemene tips voor een goede weerstand

Naast het gezond eten en het nemen van aanvullende supplementen kun je ook in het dagelijks leven je weerstand een handje helpen.

Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne is essentieel in de strijd tegen bacteriën! Je kunt het beste vaak je handen wassen met desinfecterende zeep, desinfecteren met alcohol en je huis goed schoon houden door iedere dag te ventileren en geregeld alle schakelaars, deurklinken, afstandsbedieningen en trapleuningen te reinigen met een goed desinfecterend schoonmaakmiddel. Als je hoest en niest doe dit dan in je elleboogplooi en niet in je handen!

Zorg voor een goede nachtrust

Het is een cliché maar voldoende slaap is echt belangrijk om fit en sterk te blijven. Als je niet genoeg slaapt, kan dit ertoe leiden dat je weerstand verslechtert en dat je ziek wordt. Neem daarom voldoende rust om zo je lichaam te laten herstellen.

Beweeg!

Door regelmatig te bewegen verbeteren tal van lichaamsfuncties. Dit kan nét het verschil maken voor de conditie van je lijf. Je longen ventileren beter als je regelmatig sport. Ga er daarom iedere dag even uit om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Het beste is om dit zo'n 30 minuten per dag te doen. In ieder geval 5 keer per week. Kijk vooral naar waar jij plezier uit haalt tijdens het bewegen, dan is het gemakkelijk te doen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.