Symptomen van een vitamine C tekort

Het lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken en is dus volledig afhankelijk van wat er via de voeding binnenkomt. Volwassenen hebben dagelijks 70 milligram vitamine C nodig en voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven loop dit nog verder op. Wanneer je iedere dag je portie groente en fruit eet kom je vaak al een heel eind.

Mogelijke symptomen die kunnen wijzen op een tekort:

Vermoeidheid, zwak gevoel, spierpijn, verminderde weerstand, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, wondjes die slecht genezen, blauwe plekken, bloedend tandvlees, gewrichtsklachten en bij ernstig tekort treedt scheurbuik op 

Het is belangrijk deze symptomen in context te zien omdat ze ook kunnen voortkomen uit andere gezondheidsproblemen. Raadpleeg bij twijfel daarom altijd een arts voor verder onderzoek. 

Oorzaken van een vitamine C tekort 

Een tekort aan vitamine C komt bij een gezond en veelzijdig eetpatroon niet veel voor. Maar een tekort kan wel optreden wanneer het voedingspatroon eenzijdig is door bijvoorbeeld snelle, niet voedzame maaltijden en er niet voldoende groente en fruit gegeten wordt.

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland slechts 25% van de Nederlanders de dagelijkse dosis haalt.

Andere oorzaken van een vitamine C tekort:

·        Koorts

·        Ontstekingen

·        Snel werkende schildklier

·        Veelvuldig gebruik van alcohol

·        Roken

·        Stress

 

 

 

Natuurlijke energie

Activeert je natuurlijke energie!

Ondersteun je weerstand

Ondersteun je natuurlijke weerstand juist wanneer je dat nodig hebt.

Gezonde cellen

Gezonde cellen en weefsels. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.