Alle producten van VitamineC.nl

VitamineC.nl voert een breed assortiment gezondheidsproducten en verkoopt de merken Fittergy Supplements, OrthoVitaal en B12 Vitamins. 
Ons team van specialisten staat altijd voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze voor een product.
NEW!

{{:: product.name }}

{{ :: product.promotions }}
{{ product.fromPrice | currency }} Vanaf {{ product.price | currency }}
Dit product komt binnenkort weer op voorraad.
-20% Black Friday Sale
Vegan
{{ :: review.reaction }}
{{ :: review.customerName }} uit {{ :: review.customerCity }}

Wat is vitamine C?

Vitamine C is een bekende vitamine voor de meeste van ons en heeft een functie als wateroplosbare antioxidant in onze lichaamscellen. Door op te lossen in water kan deze vitamine door het lichaam getransporteerd worden naar de plaats van bestemming en overal zijn functie uitoefenen. Bijvoorbeeld voor ons immuunsysteem en het bindweefsel.

Vitamine C is te vinden in groenten en fruit, zoals sinaasappels, aardbeien en bessen maar ook in koolsoorten en aardappelen. Het is belangrijk vitamine C via de voeding in te nemen omdat ons lichaam deze vitamine niet zelf kan aanmaken. Lukt dit niet dan kan een tekort ontstaan en voor klachten zorgen.

Welke vitamine C kies ik?

Vitamine C is beschikbaar in verschillende vormen. De meest gebruikte vorm is pure ascorbinezuur, maar vitamine C bestaat ook in andere complex-varianten. De vitamine is dan gebonden aan bijvoorbeeld calcium of magnesium wat de opname bevordert. Hoe maken we nu de keuze voor het juiste vitamine C supplement? Dit is afhankelijk van de toepassing en de duur van het gebruik. De volgende varianten hebben wij in het assortiment:

 • Tabletten, variërend van 500 – 1000 mg vitamine C per tablet, gecombineerd met bioflavonoïden
 • Capsules, zoals liposomale vitamine C die beschermd ligt in een laagje lipiden
 • Poeders, voor verhoogd gebruiksgemak en een snelle opname

Dosering van vitamine C

De juiste dosering is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de duur en de toepassing van het gebruik. De meest bekende toepassing is ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Vitamine C 500 en 1000 mg voorzien in de dagelijkse behoefte en door de toevoeging van bioflavonoïden wordt de opname bevorderd. Wanneer extra ondersteuning gewenst is kan er naar behoefte meerdere tabletten verdeeld over de dag ingenomen worden.

Vitamine C poeder zorgt voor verhoogd inname gemak. Los het poeder op in water en drink dit verdeeld over de dag op om zo gedurende de dag je lichaam van extra vitamine C te voorzien.

Omdat een overschot aan vitamine C via de urine het lichaam verlaat, ligt overdosering niet voor de hand. 

Wat doet vitamine C precies?

Vitamine C heeft dus een belangrijke antioxidant functie in ons lichaam. De bekendste is natuurlijk de rol in de ondersteuning van het immuunsysteem. Maar vitamine C doet nog veel meer. Hieronder vind je alle belangrijke punten op een rij!

 • Draagt bij tot de instandhouding van sterke botten en het behoud van gezond kraakbeen
 • Is belangrijk voor het tandvlees en helpt tanden sterk te houden;
 • Activeert de natuurlijke energie en helpt bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • Is van belang voor de vorming van collageen die helpt de huid te verstevigen en bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Stimuleert de opname van ijzer uit de voeding
 • Helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade van UV-straling en luchtvervuiling  en helpt de activiteit van vitamine E in stand te houden
 • Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels en geeft extra weerstand bij fysieke inspanning
 • Is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen, het geheugen en draagt bij aan geestelijke veerkracht
 • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel

Wil je meer weten over vitamine C. Lees dan eens onze 'wat is vitamine C' pagina.

Vitamine C kopen

Vitamine C koop je natuurlijk bij vitamineC.nl. Onze producten zijn volgens hoogwaardige richtlijnen geproduceerd in ons eigen laboratorium. Koop vandaag nog jouw vitamine C producten bij vitamineC.nl! Kom je er niet uit? Gebruik dan onze chatfunctionaliteit om hulp te krijgen van een van onze medisch specialisten.