Wat is Vitamine C en waar is het goed voor?

Vitamine C is de belangrijkste wateroplosbare antioxidant in onze lichaamscellen. Dat betekent dat de vitamine oplost in water en zo ook door het lichaam getransporteerd wordt om zo overal zijn werk te kunnen doen.


Vitamine C is te vinden in groenten en fruit, zoals sinaasappels, aardbeien en bessen maar ook in koolsoorten en aardappelen. Het is belangrijk vitamine C via de voeding in te nemen omdat ons lichaam deze vitamine niet zelf kan aanmaken. Lukt dit niet dan kan een tekort zorgen voor klachten.

Gezondheidseffecten vitamine C op een rij

Vitamine C is voor tal van processen in ons lichaam belangrijk. Hieronder vind je alle belangrijke punten op een rij! Wist jij dat vitamine C dit allemaal doet?

 • Draagt bij tot de instandhouding van sterke botten;
 • Voor het behoud van gezond kraakbeen;
 • Activeert de natuurlijke energie;
 • Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit;
 • Is van belang voor de vorming van collageen die helpt de huid te verstevigen;
 • Stimuleert de opname van ijzer uit de voeding;
 • Geeft extra weerstand bij fysieke inspanning;
 • Is belangrijk voor het tandvlees en helpt tanden sterk te houden;
 • Helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade van UV-straling en luchtvervuiling;
 • Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels;
 • Is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen;
 • Draagt bij aan de geestelijke veerkracht;
 • Helpt de activiteit van vitamine E in stand te houden;
 • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en moeheid;
 • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine C ondersteunt de weerstand

Tijdens de herfst en wintermaanden is er vaak extra aandacht voor deze vitamine. We willen gezond blijven en ons fit voelen. Vooral wanneer de dagen donkerder en kouder worden. Vitamine C is hiervoor de vitamine bij uitstek. Het ondersteunt de weerstand en helpt het immuunsysteem. Ook stimuleert vitamine C het immuunsysteem tijdens en na (zware) fysieke inspanning.

 

 

Natuurlijke energie

Activeert je natuurlijke energie!

Ondersteun je weerstand

Ondersteun je natuurlijke weerstand juist wanneer je dat nodig hebt.

Gezonde cellen

Gezonde cellen en weefsels. 

Energie activator

In de zomer zitten we vaak vol energie. De zon schijnt volop en de dagen zijn lang en licht. In de koudere maanden trekken we ons vaak wat meer terug en zitten we liever binnen. Dat kan gevolgen hebben voor ons  energieniveau. Vitamine C bevordert de energiestofwisseling en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Het kan op deze manier helpen vermoeidheid en moeheid te verminderen en bijdragen aan het (opnieuw) fit worden. Vitamine C helpt ook energie vrij te maken uit de voeding, zoals uit vet, koolhydraten en eiwitten.

Sterke botten

Sterke botten zijn belangrijk, een leven lang. Ze zijn de basis van ons lichaam. Vitamine C is goed voor het skelet. Vitamine C draagt bij aan de normale collageenaanmaak, wat erg belangrijk is voor sterke botten. Op deze manier draagt vitamine C bij aan de botaanmaak en het behoud van sterke botten.

Krachtige antioxidant

Naast dat vitamine C van belang is voor ons immuunsysteem is deze vitamine ook een belangrijke antioxidant. Vitamine C beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en luchtvervuiling. Dit worden vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen kunnen ons lichaam beschadigen. Vitamine C helpt het natuurlijke afweersysteem van onze lichaamscellen en zo blijven gezonde cellen en weefsels behouden.

Ben je benieuwd naar onze Vitamine C producten? Bekijk dan de producten hieronder of ga naar onze vitamines-pagina.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.